Регионален исторически музей гр.Търговище се включва в Европейските дни на наследството

РИМ-Търговище ще вземе активно участие в тридневното събитие “Европейски дни на наследството”. Още в петък, 21 септември от 18 часа в двора на “Славейковото училище” ще бъде пресъздадена жива картина от обявяването на Независимостта на България в Търговище. Реконструкторите от Патриотичен клуб “Възраждане”-Търговище ще ни върнат 110 години назад във времето, за да съпреживеем този паметен ден.

Рекламно съдържание

30 минути по-късно в 18:30 Регионален исторически музей гр.Разград ще представи изложбата “Колелото на живота”.

На 22 септември жителите и гостите на Търговище ще бъдат поканени “Да извървим пътя до Мисионис”. Те ще имат възможност да направят безплатна пешеходна разходка до ранновизантийския и средновековен град Мисионис, за когото се смята че е дал първообраза на Търговище. Тръгването е в 10 часа от “Информационния център “Мисионис” в местността Парка.

В дните 21-23 септември отворени врати ще очакват своите посетители РИМ Търговище в Славейковото училище. Там ще бъдат изложени експозициите “Под лозницата. Лозата в битието на българина”, “Колелото на живота”, “От първа ръка търговци. Стари търговски фамилии от гр.Търговище”, “Велик е нашият войник”, “Възрожденска класна стая /възстановка/”.

Обявяват Независимостта на България в Търговище
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.