Регионален исторически музей гр.Търговище се включва в Европейските дни на наследството

РИМ-Търговище ще вземе активно участие в тридневното събитие „Европейски дни на наследството“. Още в петък, 21 септември от 18 часа в двора на „Славейковото училище“ ще бъде пресъздадена жива картина от обявяването на Независимостта на България в Търговище. Реконструкторите от Патриотичен клуб „Възраждане“-Търговище ще ни върнат 110 години назад във времето, за да съпреживеем този паметен ден.

Рекламно съдържание

30 минути по-късно в 18:30 Регионален исторически музей гр.Разград ще представи изложбата „Колелото на живота“.

На 22 септември жителите и гостите на Търговище ще бъдат поканени „Да извървим пътя до Мисионис“. Те ще имат възможност да направят безплатна пешеходна разходка до ранновизантийския и средновековен град Мисионис, за когото се смята че е дал първообраза на Търговище. Тръгването е в 10 часа от „Информационния център „Мисионис“ в местността Парка.

В дните 21-23 септември отворени врати ще очакват своите посетители РИМ Търговище в Славейковото училище. Там ще бъдат изложени експозициите „Под лозницата. Лозата в битието на българина“, „Колелото на живота“, „От първа ръка търговци. Стари търговски фамилии от гр.Търговище“, „Велик е нашият войник“, „Възрожденска класна стая /възстановка/“.

Обявяват Независимостта на България в Търговище
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.