Обявиха XVIII-то издание на конкурса „Слово и багра“, темата за 2017-та година е „За емотиконите и хората“

Младежки дом-Търговище обяви начало на XVIII-то издание на конкурса за творчество „Слово и багра“ 2017.  Темата през това издание на надпреварата ще бъде „За емотиконите и хората“.

Рекламно съдържание

Участниците в конкурса трябва да разсъждават върху казусите на съвременното общество. Те ще трябва да разнищят влиянието на емотиконите и да дадат ясно мнение по въпроса „Ограничават ли мисленето и способността ни да се изразяваме емотиконите“ и „Улесняват ли способността ни да общуваме или я ограничават“ ?

Все повече живеем във виртуален свят. Интернет ни поднася живота на един клик разстояние. Фейсбук и виртуалните чатове ни свързват и ни разделят за минути. Стените ни в социалната мрежа стават част от нашето аз – леко допълнение, разнопосочно продължение или паралелна реалност… Емотиконите са забавни, те са лесни, те казват „харесвам те”, „обичам те”, „ти си ми най-близък приятел” – това помага ли ни или ни обърква в реалния свят?

Изместват ли истинския живот и истинското общуване Фейсбук стените ни? С какво сме щастливи и на какво сме обречени в ерата на интернет комуникацията? Защо ни е по-лесно виртуалното общуване? Защо ни е по-трудно? Издигаме ли стени от безразличие помежду си в реалния живот? Опитваме ли се да разберем другия? Какво искаме в действителност за себе си…?

Полицията в Белгия: Не използвайте Facebook reactions

Три са основните цели на конкурса.

Той трябва да стимулира творческото мислене на младите хора,  да открива нови таланти и да бъде форум за изява на млади творци.

Право да участват имат всички ученици от VII до XII клас. Оценяването ще се извърши в две възрастови групи – Първа (VII-IX клас) и Втора (X-XII клас). Литературните творби не трябва да надвишават 3 печатни страници. Трябва да са авторски, да е лична интерпретация по зададената тема. Творбата на участника трябва да е носител на личностното му послание.

Критериите за оценка ще са два.

Качеството и оригиналността на текста са единият, а другият е стилът.

Крайният срок за участие е 10 февруари 2017 година. Литературните творби ще се оценяват от компетентно жури. Отличените участници в конкурса ще получат грамоти и предметни награди. Заключителният етап на конкурса „Слово и багра” и награждаването ще се състоят през месец февруари.

Творбите следва да бъдат изпратени на адрес Адрес: гр.Търговище 7700, ул. Христо Ботев” №10, Младежки дом, IV етаж, ст.15 или на e-mail: [email protected] Телефоните за връзка са : 0601/6-57-19; 6-51-74; 6-52-14 .

Организаторите напомнят всеки участник да напише в края на творбата трите си имена, училище, клас и телефон за връзка!

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.