И през 2018 г. Община Търговище продължава обновяването на уличната инфраструктура в града и населените места.

Тази година ще бъде ремонтирана ул. „Любен Каравелов“ – от ул. „Копривщица“ до ул. „3-ти март“, за което са предвидени 230 хил. лв. в капиталовата програма. 250 хил. лв. ще бъдат вложени в ремонт по цялата дължина на улиците „Христо Ботев“ и „Радомир“. Други 67 хил. лв. са заделени за обновяването на път в промишлената зона на Търговище. За 110 хил. лв. ще бъде подменена тротоарната настилка на бул. „Александър Стамболийски“, който беше ремонтиран по линия на пътната агенция след внесено искане от Общината.

Рекламно съдържание

За пръв път от години се отделят по-сериозни средства за рехабилитация и на улиците в селата. Половин милион лева са предвидени за обновяването на главните улици в 10 населени места в общината – с. Овчарово, с. Черковна, с. Разбойна, с. Руец, с. Баячево, с. Пайдушко, с. Макариополско, с. Буховци, с. Здравец, с. Голямо Ново.
Отделени са и 123 хил. лв. за ремонт на пътя по направлениeто Буйново-Твърдинци.

По проекта по „Региони в растеж“, който възлиза на общо 5,5 млн. лв., продължава рехабилитацията на улиците „Гладстон”, „Велико Търново”, „3 март” от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път и бул. „Сюрен”. В рамките на този проект беше изградено и кръговото кръстовище на бул. „Митрополит Андрей“. Част от него е и модернизирането на зони от кв.”Запад” 2. Там се ремонтират квартални свързващи улици и пространства с изграждане на спортни съоръжения и други.

За изготвянето на работни проекти за благоустрояване на части от квартали в града са заделени 50 хил. лв. Такива проекти ще се изработят за междублокови пространства в районите на Огледалото и между бул. „Митрополит Андрей“ и ул. „Скопие“. Подготовката на проектите ще позволи в следващите години там да се извърши планираното благоустрояване.

За 30 хил. лв. пък ще бъде извършено асфалтиране на вътрешни квартални пространства между бул. „Трайко Китанчев“ и ул. „Република“.

Продължава обновяването на уличната инфраструктура
4 (80%) 2 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

2 коментари

  1. А ъгъла на ул Йскър и ул П. Славейков в самия център е в много окаяно състояние и въобще пешеходните алей около центъра са в много лошо състояние. Може поне малко да се направи за това.Хора от други градове им прави много лошо впечатление.

  2. А за бомбардированите питища в с.Гор.Хубавка-Омурташко никой не се сеща от 50 години!

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.