Социалният министър поздрави Община Търговище за грижата за децата с увреждания

Подходът на Община Търговище, в съчетаването на центрове и звена за специфичен подход към нуждите на всяко семейство и дете, е изключително добър. Това заяви при посещение днес в Комплекса за интегрирани здравно-социални услуги министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Рекламно съдържание

Тя поздрави кмета д-р Дарин Димитров за грижата на местната власт за децата с увреждания и осигуряването на комбинирани услуги, като комплексен подход. Това дава възможност за подпомагане на специфичните им нужди. За визитата й информираха от пресцентъра на Община Търговище.

Министър Русинова разгледа Комплекса в Търговище заедно с кмета и секретаря на Общината Христалина Халачева.

Пред журналисти тя сподели, че предстои изработването на ново законодателство за социалните услуги. В момента текстовете се подготвят от работна група. Целта е да се дефинират отделните услуги, да се формират стандарти. Те трябва да гарантират ефективност на средствата при осигуряване на качествени услуги за нуждаещите се.
Министър Русинова поздрави и екипа на Комплекса в Търговище. Тя подчерта, че трябва да се показват добрите примери на екипите, които се грижат за деца със специфични потребности.

Тя допълни, че освен програмата за лични и социални асистенти, трябва да се ползват и алтернативи. Тя даде за пример възможностите на дневни и седмични центрове за деца с увреждания за осигуряване на пълноценна грижа.

След посещението в Комплекса социалният министър проведе работна среща с д-р Димитров за обсъждане възможностите за разширяване и надграждане на социалните услуги, които се предоставят от Общината.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.