До август кабелните оператори в Търговище да приведат мрежите си в съответствие с нормативите

„Кабелните оператори, работещи на територията на община Търговище, трябва да приведат мрежите си в съответствие с нормативите до началото на август тази година“

Рекламно съдържание

Това гласи напомнително писмо от Общинската администрация до фирмите, които имат изградени кабелни електронни съобщителни мрежи.

Напомнянето е във връзка с установени нарушения и незаконно изграждане на въздушни кабелни мрежи, без да се спазват изискванията на Закона за електронните съобщения и Наредба 35 от 30.11.2012 г за правилата и нормите за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на кабелни електронни съобщителни мрежи и прилежащата им инфраструктура, уточняват в прессъобщение от общинска администрация.

При проверките е установено, че при изграждане на незаконни въздушни връзки са нанесени повреди и на стълбовете за улично осветление, чийто собственик е Община Търговище.

На територията на Търговище работят 7 дружества, които трябва да приведат мрежите си в съответствие с изискванията. Те са предупредени да спазват законовите положения и да преработят кабелните си връзки в съответствие с нормативите още през февруари тази година.

След изтичане на дадените срокове всички незаконно изградени кабелни мрежи ще бъдат премахнати, гласи напомнителното писмо от Община Търговище.

Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.