Превантивни действия по повод очакваното влошаване на времето

Днес, 15 януари 2016 г., в общинската администрация в Търговище бе проведена работна среща за предприемане на мерки по повод очакваните студове и снеговалежи през почивните дни. Решено бе в понеделник, 18 януари, до 6 часа сутринта „БКС – Търговище“ да изчисти общинската пътна мрежа и основните улици в града. До 16 часа същия ден трябва да бъдат разчистени по-малките отсечки в Търговище и в селата. Очаква се до 6 часа в понеделник да бъде осигурен достъп до болните на хемодиализа в Лиляк, Буйново и Голямо Соколово, като бъде извършено и опесъчаване в тези посоки.

Рекламно съдържание

В Търговище не трябва да бъде допускана тежка техника и ТИР – ове.

Стоянките ще бъдат до КАТ, паркинга на „ЕнерСис“ АД, в кв. Въбел, с варианти до „Топливо“ и бившия завод на „Кока Кола“. Под наблюдение ще бъдат възловите точки със засилен пътникопоток. В чистенето на града ще бъдат включени паркингите, подходите към училища и детски градини. С магнезиеви соли или фракции със сол ще бъдат обезопасени кръстовища и спирки. От БКС заявиха, че са заредени с необходимите количества материали.

Напомняме на домоуправителите, ръководителите на администрации и фирми да поемат своите задължения, като разчистят от снега прилежащите площи. Контрольорите на Община Търговище ще проверяват и глобяват нарушителите по Наредбата за опазване на обществения ред. Разчита се паркираните автомобилите да не пречат на снегопочистващата техника.

До 77 л./кв.м. валежи са прогнозните данни за почивните дни, като влошаването на времето започва още тази нощ. Преваляванията са от дъжд, който последствие ще премине в сняг. Северният вятър в неделя и минусовите температури ще бъдат предпоставка за образуване на преспи – подчертават специалистите от Общинския съвет по сигурност. Темпетарурите ще паднат до – 10/-15 градуса по C.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.