В редакцията на NRG News пристигна публична позиция на Областният съвет на БСП-Търговище. Публикуваме я без редакторска намеса:

Декларация
на
Областния съвет на БСП Търговище

Ние сме убедени, че мястото на нашата област в рамките на регионите на България е изключително важно за нейното устойчиво развитие. Историческите ни връзки с Варна и Шумен са довели до значителна интеграция на трите области — инфраструктурна, икономическа, културна, миграционна и т.н.

Известно е, че още с първия закон за административното устройство на княжество България, Търговище и региона са присъединени към Варна и Illyмeн. Тази традиция бе възстановена по време на управлението на левицата чрез новия закон за регионално развитие от месец август 2008 г., като ние винаги до сега сме отстоявали Търговище да е в един район за планиране с Варна и Шумен.

По тези причини Областният съвет на БСП Търговище категорично подкрепя заявената от кмета на община Търговище и областния управител позиция на заседанията на Регионалния съвет за развитие от 12 и 26 април 2018 г., и настоява за оставането на тьрговищка област в региона, в който са включени Варна и Шумен.

Призоваваме всички политически сили от областта да заявят публично своята позиция.

Областният съвет на БСП-Търговище с позиция за районирането
5 (100%) 3 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.