На 06.10.2018 г. в гр. Варна се проведе традиционният турнир по спортна гимнастика „Черноморски игри”. СКСГА „Светкавица” гр. Търговище участва с шест гимнастика, които проведоха едноседмичен лагер във Варна. Другите състезатели на клуба неможаха да вземат участие, тъй като залата все още не е отворила врати за тренировки и те нямаха възможност да се подготвят за състезанието.

Рекламно съдържание

Във Варна нашите момчета се представиха отлично, въпреки малкото време с което разполагаха за подготовка. При момчета младша възраст играха четири гимнастика. Александър Христов завоюва първо място в многобоя  и се окичи със златен медал, второ място и сребърен медал завоюва Толга Абдурахманов, а трети с бронзов медал е Илкай Шевкетов, а Огнян Николаев е осми в многобоя. Така и четиримата ни състезатели са в осмицата на победителите.

При юношите Теодор Трифонов е втори в многобоя, а Младен Младенов е осми. Състезателите бяха наградени с медали в призовите осмици и отделно с медали за участие в състезанието, което премина с отлична организация, благодарение на Тодор Тодоров председател на ИКГ „Черноморски юнак” и главен съдия на турнира.

Съдия за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище беше треньора на клуба Дмитрий Николов, а извеждащи треньори Румяна Чукарска и Михаил Иванов. Водач на отбора –  председателя на клуба Румяна Станчева.

Ръководството на клуба поздравява гимнастиците за отличното им представяне и отправя молба към господата от община Търговище, за по-експедитивни процедури по приемане на залата, в която следва да се провеждат тренировките им.

Наши гимнастици се представиха силно на „Черноморски игри“
5 (100%) 2 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.