Предстои дарителска изложба в РИМ-Търговище

На 5 декември /сряда/ 2018 г. в Славейковото училище за седми пореден път ще се проведе изложба посветена на ,,Деня на дарителя”, озаглавена ,,Съхранено за поколенията”.

Рекламно съдържание

Изложбата представя ценни дарения и постъпления свързани с бита на българина.
Целта на събитието е да се благодари на всички дарители, разделили се с част от своите лични вещи, архиви, снимки и др. и да се популяризира техния родолюбив жест.

Без сътрудничеството между Регионален исторически музей – Търговище и гражданите на града и региона, се разпиляват множество исторически извори. С физическото им унищожаване се губи частица от историята, която е малка, но неразделна част от националната ни история. Затова от Музея благодарят на всички съхранили и дарили „късче” история за постоянно съхранение в Регионален исторически музей – Търговище.

За едногодишния период от декември 2017 – до декември 2018 г. в музея са постъпили над 100 дарения. Заради тяхната културно – историческа стойност Регионален исторически музей – Търговище удостоява с грамоти над 50 дарителя.
Като благодарим на дарителите за сътрудничеството и доверието към нашата институция, колективът на РИМ – Търговище им пожелава здраве, дълголетие и успехи!

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.