Мисионис е големият победител в кампанията „Чудесата на България”

Крепостта Мисионис спечели първо място в кампанията „Чудесата на България”, организирана от вестник „Стандарт”. Наградата, в категория „Археологически открития“, бе връчена лично на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров. Церемонията по награждаването се проведе на 19.12.2016 г., в Националния исторически музей.

Рекламно съдържание

Мисионис спечели националния вот, с абсолютна преднина от 49%, пред претендентите в категорията – балнеокомплекса Акве калиде и античният град Хераклея Синтика до Рупите.

Д-р Дарин Димитров изказа благодарност за високата оценка.

Мисионис е първообразът на Търговище и нашето минало. Изключително съм щастлив, че той е жив в настоящето ни и ще продължи да съществува в бъдещето

– допълни той.

Кметът на община Търговище увери, че ще съдейства за продължаване на разкопките в района. Той се надява, че археологическата дейност ще бъде финансирана и от други източници, освен общинския бюджет.

Археологът проф. Николай Овчаров приветства усилията на Община Търговище за археологическите проучвания на древната крепост и налагането й като туристически обект. Той благодари още на колегата си Ангел Конаклиев и целия екип, който упорито и с огромно желание работи за популяризирането на местността.

Националната кампания за опазване на културно – историческото наследство на вестник „Стандарт” се организира за 6 поредна година и цели да представи туристическите открития и атракции, както и духа на България. Отличия се присъждат и най-добрите в категориите „Атракции“, „Съкровища“ и „Музеи“.

Мисионис е победител в „Чудесата на България“
4 (80%) 4 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.