Инвестират около 8 млн лв в мелница за кориандър и силозно стопанство в Лозница

„Първа копка“ беше направена вчера в Лозница. Там ще бъде построена мелница за кориандър и силозно стопанство.

Рекламно съдържание

Заводът в Лозница се очаква да осигури около 30 работни места

Бизнес плана на проекта е със срок от 10 години. Той ще бъде изпълнен на три етапа. В първия ще бъде изградена мелница за кориандър и силозно-складово стопанство. Планира се разрастване на мелницата, която да преработва и пшеница. Предвижда се и разширяване на складовата база. Последният етап е създаването на затворен цикъл чрез модерна автоматизирана пекарна.

Видео от събитието „първа копка“ на мелница за кориандър и силозно-складово стопанство в Лозница

Това информира по време на „първата копка“ инвеститорът Драган Танев. Той разкри и размера на инвестицията – около 8 млн лв. Очаква се да бъдат осигурени около 30 работни места. Общата площ на имота е около 8 дка. Главният изпълнител ще бъде „ЕМУ“ АД гр.Търговище в лицето на своя изп.директор инж.Таню Танев.

Кметът на община Лозница Севгин Шукри определи събитието като празник за регона. За него е знаково, че бизнесът се е насочил към преработката на суровини. Той обясни, че това не само е най-голямата инвестиция на територията на общината, но е инвестиция, от която в община Лозница има огромна нужда. Кметът Шукри, в лицето на кмет на Община Лозница, се обяви като гарант за помощ в начинанието на инвеститора.

Първата копка на строежа беше извършена от г-н Драган Танев, инж.Таню Танев и кметът на Община Лозница Севгин Шукри.

първа копка в лозница на мелница за кориандър и завод за складово силозно стопанство

Инвестицията „Изграждане на Мелница за кориандър и силозно-складово стопанство“ се извършва с частично безвъзмездно подпомагане от Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Част от програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.