Д-р Людмил Веселинов очаквано е изборът на АБВ-Алтернатива за българско възраждане за кандидат-кмет на община Попово.

Рекламно съдържание

Това решение взеха от структурата на партията на провелата се на 10 юли Общинска конференция на АБВ – Попово в разширен състав. На нея присъстваха общинското ръководство на партията, много членове и симпатизанти.

Дневният ред включваше разяснителни точки относно формата на участие на ПП АБВ в „Местни избори 2015г.” в oбщина Попово, където яснота по темата даде Йорданка Георгиева, oбластен председател на ПП АБВ – Търговище и заместник областен управител на oбласт Търговище.

Във връзка с кандидатура за кмет, ръководството на ПП АБВ – Попово категорично подкрепя кандидатурата на д-р Людмил Веселинов за кмет на община Попово.

Следваща точка от дневния ред беше свързана с номинации за водач на листата с общински съветници. Конференцията номинира и утвърди единодушно за водач на листата Дончо Дончев – председател на общинската организация на АБВ – Попово, който беше и кандидат за народен представител на парламентарните избори през октомври миналата година.

Конференцията, отново с пълно мнозинство, гласува председател на гражданския съвет на Общинската структура в лицето на Любомир Гущанов, позиция която стои отворена от учредяването на организацията.

На дневен ред беше и избирането на общински предизборен щаб, който да се съсредоточи върху организационната дейност по подготовката за местните избори на есен. Такъв беше избран в състав от трима души – председател и двама членове.

Поради изчерпване на дневния ред, конференцията приключи с пожелания за успешна работа и успехи, както в краткосрочен така и в дългосрочен план.

Източник: facebook.com/abv.popovo

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.