Когато човек избере мястото, където иска да случи живота си, но не е 100% удовлетворен от заобикалящата го среда, най-нормалното нещо остава да роптае по площадите или най-често в активните интернет общества.

Рекламно съдържание

Е за щастие има и друг тип хора. От онези дръзките. Които благодарение на младостта си все още пазят пламъка и жаждата за промяна. Към по-добро.

За един такъв млад човек ще Ви разкажем днес. В първият работен ден за 2018-та година. Повечето го познават от социалните мрежи, други вече го познават лично, заради неговата експертност или заради приятелството му, което е безценно. Но в това ще имате възможност да се уверите и сами. Когато се запознаете с него.

Познавате ли Росен? Росен Рашков. Който практикува коучинг?

росен рашков коучинг
Росен Рашков, коучинг експерт

Точно той Ви призовава да „сътворите Търговище“. Онова Търговище, в което искате да живеете, във вида който ще Ви кара да се чувствате у дома си и удовлетворени от живота, който сами сте избрали да водите.

„Няма нещо, което да не може да се преодолее с труд.“ Тези думи на Джордано Бруно са подходящо мото за благотворителния коучинг проект „Сътвори Търговище“, с който възнамерявам да дам своя принос за родния град.

Така започва изложението на Росен Рашков днес в една от социалните мрежи.

Публикува преди време снимка на града, в която е заложен арт мотив, красива е, събира стотици харесвания, но и още толкова коментари, които уви… Вместо да акцентират посланието на изображението, че в този град има и красота, се насочват в друга посока. Росен получава упреци, че не акцентира в публикуването на негативните събития – мръсните и прашни улици, дупките по тях, бездомните кучета и редица лоши примери. Това го демотивира да публикува публично своите кадри от Търговище.

боров око нощем снимка росен рашков
Снимката, от която започна цялата идея „Сътвори Търговище“ на Росен Рашков

Месец по-късно след разговор с друг млад човек снимащ красивите моменти в града осъзнава, че за промяната желанието е крайно недостатъчен фактор. Затова се замисля какви действия са нужни, за да се стигне до нея. Идва и най-важният въпрос –

А ако все пак успея?

Тогава той дава един простъчик пример:

Ако някога сте плавали с лодка, знаете, че всяко отклонение от курса дори с един градус, ще ви изведе на съвсем различно място на брега. Така, тръгвайки от Ню Йорк към Лондон, ще се озовем в Бискайския залив, стотици километри от целта. Сега си представете отклонение с един градус в посока по-добро отношение към хората около нас всеки ден – по-вдъхновени учители за децата ни, по-загрижени лекари и полицаи. Кой може да каже какво ще бъде количеството положителна промяна, което ще донесе?

Това е и неговата кауза – този един градус отклонение към по-добро Търговище, днес и утре.

Как ще го постигне?

Росен Рашков се занимава с коучинг и е добър в своята дейност. Това е все още непозната професия тук, по света е предпочитан инструмент за личностно и професионално развитие. „Стъпвайки на дълбоките ни вътрешни ценности, коучинг ни подкрепя да правим по-добри професионалисти и хора на дневна база, подкрепяйки ни да бъдем по-мотивирани и фокусирани във всички онези неща, които правим.“ – разказва той, за онова с което се занимава.

Повече за коучинга и неговите методи ще научите ТУК.

Стъпвайки на моята експертност, Росен е решен да работи безвъмездно всяко тримесечие с един професионалист, припознал родния ни град като свой дом и място за развитие. Фокусирайки се върху професиите с широк обществен интерес, той вярва, че може да постигне своя един градус.

Аз създавам искрата, която някой друг ще предаде нататък. И от всеки от нас зависи на каква прогресия ще сложи началото. Аз избирам да бъде положителна. И ще работя, за да бъде точно такава, каквато е в идеите ми.

Ако искате да бъдете сред онези професионалисти, на които той ще помогне безвъзмездно, свържете се с него чрез facebook страницата fb/RashkovCoaching или научете повече за проекта „Сътвори Търговище“ от уебсайта му.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.