„Лошата материална база е проблем пред развитието на спортната гимнастика в Търговище.“

Това казва Снежанка Стоянова, треньор в СК „Торнадо”- Търговище, цитирана от Радио „Фокус”-Шумен.

Рекламно съдържание

Пред информационната агенция тя обяснява, че в спортната зала, където тренират възпитаниците на клуба, подготовката си водят и други три отбора, което създава доста трудности за състезатели и треньори.

„Много натоварена е залата. В следобедните часове понякога се събират по 100- 150 деца и се чудим как да намерим място и къде да тренираме“

 посочва Снежанка Стоянова пред Радио „Фокус“ и допълва, че се сблъскват и с проблеми, свързани с вентилацията на помещението, а и с неговото почистване.

По думите й обаче, въпреки некомфортните условия, СК „Торнадо“ е създал спортисти, които се състезават за националния отбор на България.

„Най- големият ни гимнастик е Светослав Ангелов, който в момента е 12 клас и от близо 10 години е национален състезател. Тази година участва на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Георги Иванов също е в националния отбор. Той участва миналата година на състезанието в Нови Сад, Сърбия. Той също има завоювани златни медали“

– казва Снежанка Стоянова още пред „Фокус“. Тя припомня, че спортната гимнастика има дългогодишни традиции в Търговище, като неин родоначалник е Христо Колев, който тази година отбелязва 80- годишен юбилей.

източник: ИА „Фокус“

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.