Къщички за птици поставиха на централната алея в парка „Борово око“

6 къщички за птици бяха поставени на дърветата на централната алея в парка „Борово око“ вчера. Инициативата е на децата от образователна школа „Усмивки“. Реализацията й е с подкрепата на Община Търговище и Общинското предприятие БКС.

Рекламно съдържание

Къщичките бяха сглобени от обучаващите се в школата 35 деца. Те са на възраст от 1 до 3 клас. Създаването на къщичките е факт и с помощта на служителите на БКС. В дейностите се включиха и учителите и родителите на децата. Участие в начинанието взеха и кметът д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, директорът на БКС инж. Недялко Неделчев.

Децата благодариха на общинското ръководство и БКС за оказаното съдействие. Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ги поздрави за тяхната ангажираност.

„Вие сте чудесен пример как всеки един от нас, може да допринесе за опазването на природата и на различните видове, както и за по-приветливия вид на местата за отдих и почивка. Това е общият ни дом и всички заедно трябва да се грижим за него“

– каза д-р Димитров.

Инициативата се реализира в рамките на провеждащата се в образователния център екоседмица под наслов „Защо е важно да пазим града ни чист?“. Целта е да покаже, че опазването на парковите и градски пространства е отговорност на всички граждани.

През август ще се състои и съвместна акция на образователната школа, Община Търговище и БКС, за почистване на спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.