Полицията разкри притежатели на марихуана и метамфетамин в Търговище

На 6.06.2017 г. на територията, обслужвана от РУ-Търговище, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода й са установени двама мъже от гр. Търговище, държащи у себе си различни количества наркотични вещества.

Рекламно съдържание

При извършена около 17 ч на кръстовището на улиците „Искър“ и „Преслав“ в гр. Търговище полицейска проверка на 25-годишния Т.К. е установено, че той държи у себе си суха тревиста маса с тегло 0,42 г, която при извършен полеви наркотест реагира на марихуана; и бяло кристално вещество с тегло 0,8 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на метамфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия в дома му в гр. Търговише е установено наличието на още 3,6 г марихуана и 1,7 г метамфетамин.

На същия ден при извършена в гр. Търговище полицейска проверка на 26-годишния Г.Г. от същия град е установено, че той държи у себе си суха тревиста маса с тегло 37 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

Т.К. и Г.Г. са задържани в РУ-Търговище на основание чл.72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър на ОД на МВР-Търговище

Притежатели на марихуана и метамфитамин разкри полицията
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here