Въвежда се забрана за паркиране по тротоарите в Търговище

Забранява се движението и паркирането на пътни превозни средства по тротоарите и детските площадки в община Търговище. Това гласи промяна в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за организация и безопасност на движението в община Търговище. С нея се допълва досегашният текст. Той се отнася до забрана на движението и паркирането на моторни превозни средства по пешеходни зони, зелени площи, паркове и градини.

Рекламно съдържание

Предвижда се санкциите за нарушителите да бъдат от 50 до 200 лв. Досега налаганата глоба бе в размер на 20 лв. Тази и всички останали предложения за промяна на Наредбата за безопасност на движението са в резултат на настъпили законодателни промени.

Кметът на общината организира контрола, а нарушенията, както досега, ще бъдат установявани с актове от органите на Областна дирекция на МВР, от упълномощени служители на Общината, кметовете на населените места и други , определени със заповед на кмета.

Мотивите към проекта на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за организация и безопасност на движението в община Търговище са публикувани в сайта на Община Търговище. Там те могат да бъдат разгледани от заинтересуваните ни съграждани. Обект на обсъждане и гласуване ще бъдат на сесия на Общинския съвет. Тя ще се състои на 27 октомври 2016 г, четвъртък, от 9 часа в зала „Христо Самсаров“ в общинската администрация.

5.0
03

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.