Битката за „железния трон“ на община Търговище продължава, това сочат данните след 100% обработка на протоките на СИК от ОИК Търговище. На балотаж един срещу друг ще застанат кандидатите на ГЕРБ И ДПС. Разликата между тях е едва 101 гласа.

Рекламно съдържание

За д-р Дарин Димитров от ПП ГЕРБ са гласували 9420 души, докато кандидата на ДПС, Емине Якубова е спечелила подкрепата на 9319. Трети след тях се нареди предложението на БСП за кмет на община Търговище – Диан Цонев, за него гласуваха 4569 души, каза за NRG News председателят на ОИК Търговище, Христалина Халачева.

балотаж-дарин-димитров-емине-якубова-търговище
Дарин Димитров от ГЕРБ и Емине Якубова от ДПС ще определят новия кмет на Търговище на 1 ноември

ДПС е лидер при вота за местен парламент. Резултатите от изборите за общински съветници в Търговище им отреждат 12 места в новия общински съвет, 10 мандата печелят от ГЕРБ, а 6 са за БСП. Останалите 5 места се разпределят между МК „Обединени за Търговище“ и АБВ – Алтернатива за българско възраждане, съответно с по 3 и 2-ма представители.

резултати общински съветници общински съвет търговище

В две от участващите структура в изборите за съветници ще се тегли жребий. Причина за това е равният брой преференции в сред кандидати на МК „Обединени за Търговище“ и БСП. Маринела Динева и Иван Бахчеванов са получи поравно подкрепа от своите симпатизанти, същата е ситуцията и при „червените“ Светослав Стефанов и Йордан Ботунски.

Все още не са готови протоколите от изборите за кметове на кметства в селата и националния референдум.

ИНФОГРАФИКА СЪС ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО:

местни избори 2015 търговище резултати избори търговище 2015 кмет търговище община търговище

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.