Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров днес връчи дипломи на три деца, чиито рисунки са отличени в Международния конкурс „Градове като братя” в Смоленск. Техните творби са били включени в заключителната изложба на форума в побратимения на Търговище град. За случилото се информираха от пресцентъра на Общинска администрация Търговище.

Рекламно съдържание

Дипломите са изготвени от организаторите в Смоленск и бяха изпратени в общинската администрация в Търговище, с молба да бъдат връчени лично от кмета.

Отличените участници от наша страна са Рени Костадинова от II СУ „Никола Маринов”, Ренан Шюкрюева и Ева Ботева от Школата за изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие при Обединен детски комплекс.

Те гостуваха днес на кмета на общината и заместника му Рая Матева. Децата бяха заедно със своите преподаватели. В срещата взе участие и главният експерт „Международни отношения” в Общината Полина Василева. Д-р Димитров благодари на децата и техните учители за успешното представяне в международния форум. Той ги запозна и с писмото от Градския глава на Смоленск г-н Владимир Соваренко. В него се изразява благодарност за осигуряване на българското участие в проявата.

150 деца от Русия, Беларус, Сърбия и България са участвали в Международния конкурс. Той е учреден през декември 2016 година от отдел „Международни връзки и сътрудничество между общините” на Градска администрация Смоленск. Целта на конкурса е формиране на чувството на толерантност, приятелство и съпричастност в името на мира и взаимното разбирателство между народите. Участниците са посветили своите рисунки на мира, приятелството и семейството.

В конкурса са се включили ученици от художествени гимназии и школи по изкуства и от непрофилирани училища. Организаторите се надяват, днешните участници в бъдеще да дадат свой принос за укрепването на сътрудничеството между нашите побратимени градове.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.