Клуб Батик беше споменат в пламенната реч на Бунян Саптомо за 70 годишнината от обявяването на Индонезия за независима

Ръководителят на Клуб „Батик” Славка Георгиева бе поканена за гост на официалния прием, посветен на 70 години от обявяване независимостта на Индонезия. Той бе организиран в хотел Шератон от посолството на Индонезия в България, информират на сайта си Центъра за младежки дейности и инициативи – Търговище.

Рекламно съдържание

За втора поредна година Славка Георгиева, като представител на Клуб „Батик”, Младежки дом и Търговище, участва в приема, който дава посолството по повод националния празник на страната. През тази година той съвпада с кръглата годишнина – 70 години независимост, се пояснява в публикацията на ЦМДИ-Търговище.

„Присъстваха много посланици на различни държави, официални гости, студенти изучаващи индонезийски език в СУ „Климент Охридски” и български студенти, учили в Джакарта – разказа Славка Георгиева и добави –

Беше ми много приятно, че в официалната си реч посланик Саптомо отдели специално място на взаимоотношенията с Клуб „Батик” и Търговище и отбеляза, че имаме голям принос в популяризирането на индонезийската култура и на изкуството батик сред младите хора.

„Показано беше интересно модно ревю с модели на индонезийски дизайнер имаше и индонезийски танци. Като цяло приемът беше много богат и тържествен.”, завърши разказът си Славка Георгиева.

Пресцентър Младежки дом-Търговище

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.