Три медала за Клуб „Аероелит” от състезание за Купа Истанбул

Трима младежи от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов се върнаха с медали от международно състезание в Турция.

Рекламно съдържание

15-тото издание на Купа Истанбул за свободнолетящи модели се проведе в град Визе, област Киркларели от 1-ви до 3-ти юни. Включиха се над 100 състезатели от три държави. Състезанието бе кръг от Снетовната купа. Клуб „Аероелит” се включи с трима състезатели и всички успяха да се класират в челната тройка в класовете, в които се състезаваха:

Мартин Стефанов зае второ място в класическия F1A /планери/. Борислав Терзиев спечели трето място в същия клас. Григор Димитров завоюва второ място в F1B /модели с гуменомоторни двигатели/.

З.м.с. Николай Николов:

„Състезанието се проведе в два дни при лоши метеорологични условия -силен вятър до 12 метра в секунда и много силна турболенция. Бяха нанесени много поражения върху моделите през първия ден и се наложи стартовете да бъдат прекратени.

В неделя, въпреки проблемите, които получиха по моделите си, момчетата се справиха добре. Цяла нощ работиха, отремонтираха начупената екипировка и на сутринта бяха готови за старт отново.

Силно състезание, със сериозна конкуренция. Доволен съм от отбора, бяха много задружни, радвам се че имам такива състезатели.”

Източник: ЦМДИ-Търговище

Клуб “Аероелит” с три медала от състезание в Турция
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.