Запомнящо се представяне, „три кила злата“ в медали, много купи и овации за Балетна формация „Търговище“, към Младежки дом – Търговище, от Международната младежка олимпиада по изкуства и танц.

„Три кила злата” спечели Балетна формация „Търговище”. Това са думите на главния организатор Евгения Веда, от IV Международна младежка олимпиада по изкуства и танц. Формацията на Младежки дом участва в международен конкурс. Той се проведе в Руския културно-информационен център в София. Съставът от Търговище участва с 16 танца и всеки един от тях получи призово отличие.

Рекламно съдържание

Момичетата на Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян се пребориха с конкуренция от Гърция, Сърбия, Македония и с успешни състави от страната – от София, Казанлък, Пловдив, Свиленград, Петрич, Бургас и Варна. Международно жури, оценяваше хореографиите и изпълненията на съставите.

Още с първия танц „Полонез” Балетна формация „Търговище” смая организатори и жури. До края на конкурса всеки един от танците получаваше похвала още докато децата слизат от сцената. Отличена бе и всяка една от хореографиите. Индивидуално в различни възрастови групи и категории бяха наградени класическите вариации на Калина Каменова и Йоана Антонова, съвременната хореография на Бусе Йълдъз и огненото фламенко на Фернандо Леон Васев.

Златни медали и купи бяха присъдени още на танците в раздел „Класика”: „Полонез”, „Серенада”, „Валс” и „Токата и фуга”. При характерните танци отново с първи места бяха отличени „Тарантела”, „Катюша”, „Индийски танц” и „Берьозка”. При съвременните танци златото взеха хореографиите „Самодиви”, „Буря”, „Last moment” и „Dead silence”.

Присъдени бяха и три квоти за участие в Континенталната олимпиада в Солун, Гърция за танците „Полонез”, „Берьорзка” и „Martinete” на Фернандо Леон Васев.

IV Международна младежка олимпиада по изкуства и танц

Публикувахте от Диляна Стойчева в Понеделник, 10 декември 2018 г.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.