Безплатен театър за младите в Търговище

Инициатива на Община Търговище и с помощта на личната финансова подкрепа на кандидат-кмета от БСП Диан Цонев ще позволи премиерни представления в Драматичния театър да се играят при вход свободен. Това по-рано информираха в мрежата застъпници на кандидата, а по-късно потвърдиха от ДТ Търговище.

Рекламно съдържание

На 23 и 24 септември младите хора са добре дошли в Драматичния театър, където ще бъде представен спектакълът „Докосни ме“. В два поредни дни, културното пространство на театъра ще се превърне в обединяващ център между младите хора и сценичното изкуство.

„Идеята е да въвлечем младите в традицията на това изкуство и да им осигурим по-широк достъп до култура.“

– сподели Цонев.

С елегантно чувство за хумор, постановката разглежда някои от основните проблеми на младите. Говори за нещата, които трябва да се преодолеят, с помощта на близките като задава въпроса: „Те винаги ли са до нас?” И точно в търсене на този отговор главният герой избухва:

„Майка ми ни напусна. Баща ми е безработен. Лени не ме поглежда. Какво ще кажете?“

В спектакъла участват младите актьори на Драматичен театър Търговище – Мария Йорданова, Лъчезар Андреев и Александър Дадов, както и познатите на публиката Ивана Стоянова и Маргарита Маркова. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а постановчик е Съби Събев.

източник: ДТ Търговище

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.