Можем ли да носим лична отговорност за бъдещето си? Бихме ли инвестирали време и труд, в това да бъдем по-конкурентни утре, не само в Търговище, но и по света?

В решаването на тези казуси стартира обучение в Търговище. То ще бъде част от серия други. Очакванията са то да спомогне много младежи да намерят повече възможности за реализация, личностно развитие и повече възможности. Обучения от този тип – чрез методи от неформалното образование се правят в цяла Европа и на много места в България. А сега вече и в Търговище.

Рекламно съдържание

За кого е предназначено?

Всички младежи от Област Търговище (общините Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака), които имат желание могат да се включат в проектните дейности, както и да ползват специализирани консултантски услуги. Те трябва да са на възраст между 15 и 29 години. Със статут на отпаднали от училище, ученици, завършили средно образование, завършили или учащи във висше учебно заведение, работещи, безработни или просто желаещи да повишат своите знания и умения.

Какво цели проекта?

Целта на серията обучения е да подобрят качеството на живот и реализацията на младите хора, повишаване мотивацията на младежите по отношение на личностното им развитие, повишаване информираността на младежите, чрез осигуряване на информационни и консултантски услуги. Повишаване капацитета на младите хора за представяне на пазара на труда, чрез специализирани обучения и тренинги

Как ще се случи?

Начините за учене са много и за всеки различни. Идеята на този тип обучения не са да се конкурира с училище, а напротив. В цял свят неформалното образование си взаимодейства с формалното и така заедно редят един и същи пъзел. Никой не смята, че училището е за да ни научи на всичко – учим от приятелите си, учим от интернет, учим чрез преживявания, пътувания. Неформалното образование и обученията, които ще правим ще разчитат именно на това – чрез преживяване, игра, забавни дейности да развием нови умения, да се замислим по някои въпроси, да открием отговори и да намерим сходни на нас хора, с които да си прекараме добре. Първото ни обучение е на тема Активни младежи.

Какво предстои след първото обучение?

Предстоят още обучения – Как да си поставяме и постигаме целите си; Експериментално учене; Личностно развитие; Превенция на насилието; Работа в екип; Комуникация и решаване на проблеми; Cv, мотивационно писмо, интервю; Доброволчество и младежки каузи; Как се създава проект. Участието е напълно безплатно!

Кой стои зад този проект?

Обучението е част от поредица от обучения, които ще проведем в Търговище като част от „Младежкия информационно-консултантски център“, който ще работи в града цяла година. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта, а бенефициент и изълнител е Сдружение Бизнес център – Бизнес инкубатор – Търговище.

Как да Ви открият в Търговище?

Младежки информационно- консултантски център- Търговище, може да намерите в сградата на Бизнес център- Бизнес инкубатор- Търговище, на адрес гр. Търговище, ул. „Панагюрище“ № 10.

Повече информация ще откриете на сайта на Бизнес център – Бизнес инкубатор Търговище – http://www.bctargovishte.org/

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.