Празнични събития в Търговище за 14 февруари. Има достатъчно и за привържениците на „Трифон зарезан“ и за тези на „Свети Валентин“.

Рекламно съдържание

Младежите на БЧК и Общинският съвет по наркотични вещества организират прояви за Свети Валентин

Доброволците от Българския младежки Червен кръст (БМЧК) – Търговище и Общинският съвет по наркотични вещества организират съвместна проява по повод Деня на влюбените – Св. Валентин.

На 14 февруари, от 15.00 часа на площад „Свобода“, доброволците ще проведат викторина, в която могат да се включат всички желаещи граждани. Младежите ще задават въпроси, свързани с репродуктивното здраве, с превенцията на рисковото поведение и ще раздават информационни брошури.

На видеостената до сградата на Община Търговище ще бъдат излъчени клипове с послания за празника, заснети от самите доброволци. Ще има балони с хелий, картички „валентинки“ и други изненади.

С проявата, БМЧК и Общинският съвет по наркотични вещества целят да внесат празнично настроение, но и да насочат вниманието на младежите към сексуално-рисковото поведение и повишаването на здравната им култура.

20 читалища в община Търговище с прояви за Трифон Зарезан

20 читалища в община Търговище ще отбележат с пресъздаване на обичаите 14 февруари, празника на виното и лозарите Трифон Зарезан.

В село Подгорица, след ритуала за зарязване в лозовия масив, ще бъде определен и „цар на лозята”. За такъв ще бъде избран стопанинът с най-добре поддържаното лозе в селото. Той ще бъде окичен с венци от лозови пръчки, за да е здрава и плодородна годината.

Дегустации и конкурси за най-добро домашно вино ще има в селата Ралица, Драгановец, Васил Левски, Макариополско, Руец, Баячево, Стража, Буховци и кварталите Въбел и Бряг.

Във Въбел ще има и празнична програма с игри, песни и кръшни хора. Там, празника ще отбележат на 17 февруари, от 11.00 часа пред сградата на читалището.

В село Баячево, пък, освен празника на виното, ще отбележат и този на любовта, Св. Валентин. Читалищните дейци са подготвили т.нар. картички „валентинки“, които всеки ще може да надпише и размени с любимия човек. В читалището е обособен и специален кът за снимки, украсен тематично за празника на любовта. 

Трифон Зарезан ще отбележат с общоселски тържества още читалищата в селата: Кралево, Лиляк, Пресиян, Ловец, Бистра, Здравец, Пробуда, Острец, Съединение, и Дралфа.

5.0
02

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.