МК Обединени за Търговище представи листата си на Предизборен концерт

Местна коалиция „Обединени за Търговище“ представиха листата си с кандидати за общински съветници в петък вечер по време на предизборен концерт провел се пред препълнената зала на Драматичен театър Търговище със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Тракия“-гр.Пловдив.

Рекламно съдържание

Водещ на мероприятието беше Галина Василева, кандидат за общински съветник от Обединени за Търговище.

Пръв думата взе лидерът на местната коалиция инж. Таню Танев. В Листата, която води, той вижда своя опора. Той отказа да коментира и изборните конкурентни на „Обединени за Търговище“, според него останалите партии подценяват съмишлениците му, но времето ще покаже дали имат право за това.

„Те нас ни подценяват, нямат ни като партия, но времето ще покаже!“

„Обединени за Търговище“ имат много цели, каза инж Таню Танев, като най-приоритетната за него е да върнат децата и внуците в града и селата. Заедно с това от местната коалиция искат и чисти нови улици. Европейски училища, детски градини и ясли.

Инж. Танев изтъкна, че „Обединените“ ще настояват за чиста екология, припомняйки вредното влияние на стъкларския завод.

Той призова хората на 25 октомври в изборния ден да демонстрират избирателна активност. След което направи кратка ретроспекцията на последните осем години в Общинки съвет, в които почти нищо не се е променило и призова хората да направят промяната, гласувайки с №7 в Бюлетината.

„Моята мечта е да си върнем внуците и децата, стига са скитали немили-недраги извън страната“

Във финалните си думи той призова присъстващите да се сложи край на завистта, и да има признателност, уважение, усмивки и настроение, любов между хората и радост.

Втори от трубината на Драматичен театър говори Стоян Йосифов, едно от новите лица в листата на Обединени за Търговище. Той смята, че хората в общината трябва да бъдат обединени, днес и тук, заедно за Търговище.

„Младите хора са бъдещето на Търговище и за да съществуваме, ние трябва да ги опазим!“

За него важно е да се създадат условия за задържането им тук, да не се налага поради една или друга причина те да напускат своите родни места. Йосифов беше категоричен, че кандидатите от местната коалиция са достойни да бъдат избрани, тъй като са утвърдени специалисти в тяхната област, които имат воля за победа.

За да бъдат градовете и селата прекрасни места за живеене, а хората щастливи, Маринела Динева, също кандидат за общински съветник от „Обединени за Търговище“, призова да се гласува с бюлетина №7. За да се случи това според нея на Търговище му трябва силен общински съвет от хора, които имат висока степен на отговорност, познават обществените проблеми и знаят как да ги решават. Такива са хората в листата на „Обединени за Търговище“.

Идеите, които изповядва местната коалиция, са мотивирали Дамян Иванов да се включи в нейния състав. Той е силно впечатлен от позицията им да превърнат Търговище в зелен град на Европа и да бъде извършено озеленяване на крайните квартали. Благоустрояването на селските райони и организирането на Фестивален туризъм са другите идеи, за които той е готов да работи.

Дамян Иванов е един от организаторите на ежегодния фолклорен събор в Буховци – „Фисекът пее“. Със свършеното до тук е допринесъл Буховци да се превърне в туптящото сърце на Североизтока, като увери, че би работил да превърне Търговище в туптящото сърце на България и Европейска столица на Културата.

Новите лица в залата, които адвокат Мая Павлова вижда, й вдъхват увереност, че Местна коалиция „Обединени за Търговище“ не трябва да спира да работи, не трябва да спира да се явява на местни избори, и трябва още по-силно, вярвайки и заедно, да успява напред.

Пред симпатизантите в Драматичен театър тя даде равносметка какво успяха да свършат от местната коалиция за два мандата в Общински съвет, като припомни, че благодарение на „Обединени за Търговище“ през първият им мандат бяха стопирани редица порочни решения.

„Търговище тогава се разпродаваше на парче“

Според адвокат Павлова съветниците на „Обединени за Търговище“ са направили така, че Общински съвет да разбере, че има балансьор, който трябва да се чува.

През втория мандат общинските съветници от другите партии са разбрали, че трябва да се вслушват в тях и даде пример с отпадналата такса за детските градини.

Тя припомни, че тази идея, която по-късно местната администрация припозна като своя, всъщност е на „Обединени за Търговище“, но техните пет представители са били недостатъчни тя да се приеме. Тогава двете водещи партии в местния парламент са я отхвърлили с довода, че няма достатъчно пари. Адвокат Павлова обаче внесе уточнение:

„Не става дума за пари, а за незаконосъобразно решение“

заради което по-късно управляващите ще трябва да връщат пари. Тя припомни също, че няколко месеца по-късно това това предложение е било внесено от въпросните партии и прието, а сега плащат обезщетения на хората.

Мая Павлова затвърди приноса на „Обединени за Търговище“ с още един пример – Общинският фонд „Ин Витро“, който е също входиран от тях. Трета поредна година Общински съвет гласува финансова помощ в размер на 30 000 лв .

„Благодарение на тази помощ вече имаме родено едно прекрасно бебе, чакаме второ“

Последен думата взе Мирослав Панов, втори с кандидати за общински съветници от МК „Обединени за Търговище“, председател и на сдружението с нестопанска цел, носещо същото име.

Пълната зала той нарече енергия, която им помага да вземат правилните решения. След което обърна внимание на „лунния пейзаж“ в града и изказа болката и разочарованието си от напускащите млади хора, сред които са и негови приятели.

„Борбата ще е тежка! За да има успех, трябва да има борба“

Придаде урока научен от неговите родители.

Предизборният концерт на „Обединени за Търговище“ завърши с пъстра и завладяваща програма на гостите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.

33-ма са кандидатите за общински съветници, които регистрираха за участие в Местни избори 2015 в Търговище от местната коалицияВ края на септември отвори врати и предизобрният им щаб, който се намира на бул „Митрополит Андрей“ 25. „Обединени за Търговище“ имат свой профил и страница в социалните мрежи, където също могат да бъдат открити.

 

 

 

Инж.Таню Танев: Моята мечта е да си върнем внуците и децата, стига са скитали немили-недраги извън страната
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.