животновъди стопани антоново притеснени от изкупна цена мляко месо
снимка: пресцентър ПП ГЕРБ Търговище

Жители на община Антоново споделиха проблемите си пред народния представител д-р Венка Стоянова

Голям брой жители на община Антоново посетиха приемната на народния представител д-р Венка Стоянова, споделиха различни проблеми от социален и битов характер и потърсиха съдействие за тяхното разрешаване.

Рекламно съдържание

Предвид факта, че в голяма част от населените места земеделието и животновъдството са основен поминък за населението, стопаните в антоновско поставиха въпроси, свързани с изкупната цена на своята продукция – мляко и месо, възможностите за подпомагане на фермерите до края на годината, както и такива, касаещи взаимоотношенията с местната власт и институциите.

Жена от село Стеврек сподели, че семейна нива от 10 дка от години е обект на набези от хора и животни, които унищожават всичко засято, собствениците не получават субсидии, а отговорните институции не предприемат действия за опазването на парцела.

В отговор на въпросите народният представител се ангажира да сигнализира отговорните институции по повдигнатите теми и уточни, че всички в сектора на млякото и на животновъдството ще получат подкрепа през м. октомври по схемите за подкрепа.

По време на посещението в община Антоново Венка Стоянова и общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Антоново Елка Станчева посетиха Националния детски комплекс в село Ястребино и проведоха среща с новоназначеният директор Кръстана Къртева.

На срещата бяха обсъдени работата на комплекса, както и идеите за неговото утвърждаване като предпочитано място за отдих и извънкласна дейност за ученици и студенти.

Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.