Изборният ден в област Търговище започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Търговище започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До момента няма постъпили данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на избирателните секции в област Търговише са ангажирани над 240 служители на ОД МВР-Търговище и на РД „ПБЗН“-Търговище, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Рекламно съдържание

Днес се провеждат избори за президент на Република България и се произвежда референдум. Възможност за машинно гласуване ще има в 15 секции от област Търговище,

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Служителите от звената на дирекция„Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, за да могат тези граждани да упражнят правото си на глас в изборния ден. От 1.11.2016 г. до момента в звената на “БДС” в областта са издадени 17 такива удостоверения. Напомняме, че в днешния изборен ден звената на „Български документи за самоличност“ работят от 8,30 до 19 ч.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.