105 избирателни секции са образувани за местните избори в община Търговище

105избирателни секции ще има в община Търговище. Това става ясно от заповед на кмета д-р Дарин Димитров, във връзка с предстоящите избори за кметове и общински съветници на 27 октомври.

Рекламно съдържание

44 избирателни секции ще има на територията на града. В квартал Въбел са 2, а в Бряг – 1 брой. 56 секции пък са образувани в селата в общината. По две са те в Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец.

Рая Матева е кандидат за кмет на Община Търговище, излъчена от БСП и АБВ

Гражданите с трайни увреждания, които са затруднени с придвижването си, могат да заявят желанието си да упражнят правото си на глас, като ползват подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 12 октомври. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления. В случай че в Община Търговище постъпят повече от посочения брой, срокът за подаването им се удължава до 21 октомври.

Същата е процедурата и за разкриване на избирателна секция в областната болница в Търговище. Пациентите там могат да подават заявления до ръководителя на лечебното заведение в срок до 24 октомври.

Заповедта на кмета за разкриване на избирателните секции е публикувана в сайта на Община Търговище, раздел „Избори за общински съветници и кметове 2019 година“: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=373

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.