Усложнена е зимната обстановка на територията на община Търговище, няма затворени пътища, споокойна остава обстановката в Попово, въпреки навалелия сняг

Няма затворени пътища и ограничения за движение на територията на община Търговище към момента. Зимната обстановка се усложнява от навявания по определени направления. Това са Росина – Кошничари, Макариополско-Буйново-Пресиян, Стража-Черковна, Пайдушко-Божурка.

Рекламно съдържание

По общинската пътна мрежа към 10.00 часа работят 15 снегорина. По-късно през деня започва и отварянето на улици в селата. Опесъчаване против заледяване ще започне след спирането на снеговалежа.

На територията на град Търговище работят 9 машини на БКС. Служители на предприятието ръчно разчистват тротоарите. Приоритетно сутринта са отворени входовете на обществени сгради и спирките на градския транспорт.

Призовават се гражданите, които нямат належащи пътувания, да не излизат с автомобилите си, за да не възпрепятстват почистването и преминаването на машините. Да се избягва паркирането по главните улици. Шофьорите да карат със съобразена с пътната обстановка скорост.

Напомня се, че почистването на прилежащите площи пред търговските обекти и жилища, е ангажимент на хората, които ги стопанисват.

Обстановката в община Попово остава спокойна въпреки продължаващия снеговалеж

зимна обстановка попово община
снимка: Общинска администрация Попово

Към 09:00 ч. тази сутрин обстановката на територията на община Попово е спокойна според зимните условия, информираха от местната администрация. Улиците и пътищата от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват. Няма населени места, останали без ток и нарушения във водоподаването.

Всички училища и детски градини на територията на община Попово работят с нормален учебен процес.

От Общинска администрация–Попово апелират гражданите да не предприемат пътувания, освен ако не е необходимо.

Към този момент два високопроходими автомобила на Община Попово извършват обход на критичните точки по третокласната и четвъртокласната пътна мрежа относно зимната ситуация.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.