Два национални фолклорни фестивала в Търговище през октомври

По-малко от седмица остава до третото издание на Националният фолклорен фестивал за деца и юноши „Мисионис пее и танцува“ 2018, който се провежда в Търговище. Организатори са Клуб за народни танци „Джумалийци“ и местната Общинска администрация.

Рекламно съдържание

В събота началото на фолклорната надпревара ще бъде дадена от 10:00 часа. Събитието ще се провежда паралелно в сградите на Драматичния театър и Младежки дом.

Целта на фестивалът е съхраняването и популяризирането на българския фолклор с цел обогатяване на песенното и танцовото творчество, създаване у децата на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.

Той се провежда в три направления: Вокални групи, хорове, камерни формации и групи за автентични песни; Индивидуални изпълнители; детско юношески танцови състави.

В 16:00 часа на съботния ден ще се проведе дефиле из улиците на град Търговище, което ще отведе участниците до централния площад „Свобода“. Там при добро време ще бъде представен и гала-концертът. Както и награждането.

Очаква се около 18:30 „Мисионис пее и танцува“ да обяви своя финал.

джумалийско надиграване 2018 търговище

Седмица по-късно на 20 октомври пък в Търговище ще се проведе за седми пореден път „Джумалийско надиграване“, в което ще вземат участие изключителните състави на любителските клубове, груби и формации в страната.

Повече за двата фестивала, както и за възможността да се запишете за участие ще научите от сайта на организаторите djumaliici.com.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.