Днес сутринта в щаба на ПП ГЕРБ Търговище се състоя пресконференция, на която беше представен новият кмет на Търговище, д-р Дарин Димитров, от областният коородинатор д-р Венка Стоянова и общинския организатор, Светлин Бонев.

Нашата кампания е нов тип политика за град Търговище, ние говорехме за нови идеи, за ускоряване темпото за развитие на общината.

Като кмет д-р Димитров смята да заложи на обединение на общността, като увери, че това ще се  усети още на първата сесия на общинския съвет, когато от ГЕРБ ще подадат ръка на всички политически партии да работят заедно. Той е готов да се откаже от част от екипа си, за да може хора от другите партии да влязат в общинската администрация. Новият кмет уточни, че условието е това да са хора с опит и експертиза.

Рекламно съдържание

„Няма как да се размине без политически дебати в Общински съвет“, заключи народния представител от действащия парламент, но изрази увереност, че когато те са в разумните граници, в края ще има положителна промяна и  това ще доведе до видими резултати за Търговище.

„Искаме усмихната работеща администрация – очакваме да се завърти колелото на общинската администрация много бързо, разбира се не трябва да пренатягаме много болтовете, защото когато се пренатегне един механизъм, има опасност да станат грешки в него“

Разумно ускоряване темпото на развитие предвижда той, в търсене на нови идеи, на млади хора, които могат да ги генерират. В тях той вижда реализирането на европейските програми в бъдещия програмен период за 2016-2021 година.

„Не смятаме да правим чистка в общината, ние наследяваме една община, която е работеща“

На всеки кадър от текущо работещите в общината ще му бъде даден шанс, обещават от ГЕРБ, като за тях най-важното е съответния да притежава нужния опит и експертност, тъй като тази в общината не е сред високите.

„Не можем да си позволяваме да назначаваме партийни кадри, които нямат експертиза, трябва да работим по ново му и да успеем в община Търговище“

Светлин Бонев, направи анализ на изборните резултати като коментира промените в състава на новия общински съвет, изборът на д-р Димитров за кмет и благодари на гласувалите за ГЕРБ. Той отчете, че там където са успяли да осъщестявт контакт с хората и има изпълнен ангажимент, са постигнати резултати, както в полза на Дарин Димитров, така и за кандидатите за съветници.

„Разчупва се статуквото!“, заключи Бонев.

Общинският организатор на ГЕРБ коментира и бъдещите промени в общината, като обясни, че технически е невъзможна пълна смяна, а и не е добро решение, тъй като трябва да има приемственост.

„Вярваме, че хората там са професионалисти и ще продължат да работят“

В понеделник областният управител ще бъде неофициален домакин на среща с политическите партии. Ще бъдат извършени консултации с тях, за да се запознаят с техните политически виждания. Основните претенции, които Бонев очаква, са за местата на председател и зам. председател на общински съвет. След което припомни думите на новия градоначалник от по-рано, че в името на общия консенсус и спокойствие в работата, са готови да отстъпят постове в администрацията, уточнявайки че това ще става след одобрение на новия кмет.

Най-вероятно ГЕРБ ще бъде представен на срещата от д-р Дарин Димитров и д-р Венка Стоянова, областен координатор на партията.

Първите си конкретни действия Димитров ще предприеме след извършването на одит в общината и запозването със текущото й състояние. В идните дни той ще бъде в София, където ще се срешне с централата на ГЕРБ, за да обсъди текущата ситуацията в Търговище. Там той ще обсъди и с финансовия министър какво може да се направи за Търговище. На този етап д-р Димитров е притеснен от неизвестността относно състоянието на общината, тъй като до сега ГЕРБ не са имали нито заместник кметове нито служителите в нея.

„Ние влизаме в една наистина дълбока вода, но смятаме, че можем да плуваме вече и ще се справим“

„Ние не сме протегнали ръка към една политическа сила, а към всички политически сили в общината, това е въпрос на разговори. Ние сме победители на тези избори и те не могат да ни извиват ръцете“

Дарин Димитров сподели, че е получил поздравления от колегите си от другите партии.

Светлин Бонев добави, че се полага широка основа на управление, тъй като до сега тяхната група в общинския съвет е водила глуха опозиция и той не иска това да се случва на другите партии.

Тържествената сесия на новия Общински съвет е предвидена за 10 ноември.

Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.