Успешен старт в състезанията за 2019 год. на състезателите от СКСГА„Светкавица”

Петото издание на турнира по спортна гимнастика за купа „Дженерали”се проведе на 16.02.2019 год.в гр.София зала „Раковски”. Регламентът на състезанието беше отборите да се състоят от 3-ма състезатели от възрасти момчета младша и момчета старша в съотношение 2 към 1.

Рекламно съдържание

В мъжки профил участваха осем отбора от различни клубове в страната. СК „Светкавица” беше представен от Толга Абдурахманов момчета – младша възраст и дебютантите в момчета – старша възраст Александър Христов и Илкай Шефкетов. Нашите момчета се справиха отлично, въпреки едномесечната подготовка за разучаване на нови елементи и съчетания на отделните уреди.

В отборната надпревара заеха II място и бяха наградени с купа, медали, предметни награди и чек за 300 лв. Получиха и тениски с които се представиха на откриването и в самото състезание. В индивидуалното класиране Толга се класира на I во място и беше награден с купа, медал и колело. Александър е пети с много добър резултат, а Илкай зае 10 място с добър резултат.

Датите на състезанието бяха изтеглени с един месец напред, което провокира участието на много клубове от страната. В крайното подреждане СК „Левски” са първи, следвани от СК „Светкавица” и трети е отборът на СК „Л.Солачки” гр. Благоевград.

Треньорите Дмитрий Николов и Румяна Чукарска, както и съдията за СКСГА „Светкавица” Исус Маринов, национален състезател излязъл от СКСГА „Светкавица”, също бяха наградени с тениски и козметика. Румяна Станчева – председател поздрави състезатели и треньори за успешното представяне.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.