ДФА „Шарено герданче“, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева, се завърна успешно след участието си в международен фестивал на изкуствата в град Дурас, Албания.

Седемдневното турне включваше участие в дефиле, концерти, забавни мероприятия и посещение на исторически забележителности в Дурас. Фестивалът не бе с конкурсен характер, но „Шарено герданче“ представи достойно Търговище и България. Всички изпълнения на децата бяха бурно аплодирани. Организаторите връчиха на състава диплом и плакет за цялостното му представяне.

Рекламно съдържание

На връщане от фестивала, децата посетиха и Република Северна Македония, където имаха възможността да разгледат манастира „Св. Наум“, Самуиловата крепост в Охрид и да се включат в гала вечерта на участниците.

През този месец „Шарено герданче“ ще вземе участие в още няколко изяви – благотворителен концерт за деца в неравностойно положение в Ястребино, на 8 юни, участие в концерт „Европа в песен и танц“, организиран от Младежки дом, по инициатива на Областна администреция, на 12 юни.

На 17 юни, хорът на „Шарено герданче“ заминава за участие в конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ в Карнобат.

На 20 юни е годишният концерт на „Шарено герданче“, където по традиция по-малките изпълнители ще изпратят абитуриентите на състава.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.