ГЕРБ Търговище: Продължават лъжите на Корнелия Нинова, че ще бъдат спрени средствата от еврофондовете

Думите на Корнелия Нинова, че „балонът за успехите на ГЕРБ в усвояването на европейските средства се спука”, са пълна лъжа. Спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, нямаше да чака БСП да дойдат на власт.

Рекламно съдържание

Правителството на Бойко Борисов оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Европа вярва на правителството на ГЕРБ, защото знае какво може и вижда ясно какво постига. Факт е, че резултатите на ГЕРБ в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от тези на БСП. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 – над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%.

Това е значително по-добър резултат от средноевропейския. Има вече сключени договори за 36% от бюджета за България. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Тоест, служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България по резултат.

Лъжа са и твърденията на Корнелия Нинова, че ОП„Околна среда“ е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.

Неоснователни са и думите на г-жа Лъжа, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020.

Истината е, че предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които правителството на Бойко Борисов обеща на Европа да изпълни и които вече са въведени. Докладвани са като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това, по правило, България има срок до края на месец юни. Работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

От БСП непрекъснато се опитват да внушат на хората, че има опасност Европа да ни спре парите. През 2014 година, повече от година след като ГЕРБ не беше на власт, това се случи – в ЕС не можеха да търпят безобразията и некомпетентността на БСП и парите на България бяха спрени защото се оказа, че БСП не може да ги управлява.
Крайно време е нашите опоненти да проумеят, че парите от ЕС следват резултати, а не думи!

Пресцентър на ПП ГЕРБ Търговище

ГЕРБ Търговище се озъби на лидера на БСП Нинова
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.