На адреса на редакцията на NRG News постъпи нова позиция на местната структура на ПП ГЕРБ в Търговище. Публикуваме я без редакторска намеса:

Рекламно съдържание

ГЕРБ Търговище: БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 млрд.лв. годишно, без обяснения от къде ще се вземат тези пари

БСП ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии. Тези абсурдни думи изрече преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова. Едва ли е наясно г-жа Лъжа, че подобно увеличение на пенсиите, трябва да е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Факт е, че правителството на Бойко Борисов увеличи пенсиите, но и намали дефицита в системата. А това гарантира стабилност.

В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%. Tази мярка на БСП ще струва над 1,5 млрд.лв. годишно. В момента дефицитът в НОИ е 4,4 млрд. лв. С тяхното предложение ще се увеличи с 30%. ГЕРБ гарантира, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден са били подпомогнати и хората с най-ниски пенсии – над 250 млн. лв. струва това на държавата.

Г-жа Нинова казва още, че дългосрочната цел пред страната трябва да е „осем милиона българи и нито един от тях под и на прага на бедността“.

Ако БСП мисли да раздава пари на хората, за да са над прага на бедността, ще фалира държавата. Борбата с безработицата е важна, а в момента безработицата в България е на най-ниските си нива за последните 8 години – тя е на нива от 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души.

От тази година правителството на ГЕРБ въведе и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от там, където живеят. За хората с най-ниски заплати – от 1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличи на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв.

Типично по социалистически, г-жа Лъжа заяви, че ако БСП управлява, ще бъдат давани по 50 лв. за всяко дете на работещ родител.

Защо трябва да е на всеки му по равно, къде е истинския социален модел? Държавата трябва да се съобрази с конкретните нужди на хората и по-справедливо е хората, които работят, да имат по високи доходи и тези 50 лева да се инвестират в качествено образование.

Поредната лъжа на лидера на БСП бе, че са замразени помощите за хора с увреждания. Явно г-жа Нинова не е разбрала ,че правителството на ГЕРБ за първи път от тази година въведе диверсификация на помощите за децата с увреждания , като те ще получават по 930 лв. месечно.

Неоснователни са и твърденията на Корнелия Нинова, че ще бъде спряна ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Това е една от най-успешно изпълняваните програми в момента, като програмираните средства са над 60%. Отделени са 360 млн. в подкрепа на бизнеса, 194 млн.лв., за да живеят децата от домовете по-добре. Работят 14 000 лични асистенти в помощ на нуждаещите се.

Очевидно е, че БСП продължават с лъжите. Дават се обещания в социалната сфера за над 3 млрд.лв. годишно, без обяснения от къде ще се вземат тези пари. За един цял мандат това са 12 млрд.лв. – обещания за пенсии и доходи. Или лъжат за данъците, или за пенсиите. Най-вероятно и за двете.

Пресцентър на ПП ГЕРБ Търговище

Само преди ден местната структура на ПП ГЕРБ в Търговище излезе с позиция срещу коментарите на лидера на БСП Корнелия Нинова за спиране на еврофондовете.

ГЕРБ Търговище атакува още една позиция на БСП
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.