Поповчанинът Георги Казаков се готви за Европейско състезание по Дрифт

Георги Казаков го очаква поредно предизвикателство по дрифт пистите на съседна Румъния. 29 годишният поповчанин ще има нова възможност да демонстрира своите умения в атрактивното каране.

Рекламно съдържание

Трета година той прославя името на Попово по различните дрифт състезания. С този спорт Казаков се занимава от 2013-та. За него дрифтът е удоволствие и хоби, което на този етап финансира сам.

Поповчанин дрифти пред Парламента в Румъния

Дрифтът е техника на шофиране, при която е необходимо да се поддържа висока и постоянна скорост. Нужно е да се шофира с повишено внимание, тъй като дори малка грешка, например подаването на повече газ, би могла да доведе до неуспешен опит. А в някои случаи и до неблагоприятни ситуации.

Зад гърба си поповчанинът има вече няколко призови места. Липсата на състезания в България го отпраща в северната ни съседка. В Румъния Казаков завоюва две четвърти места, едно трето и едно първо. Надява се скоро да намери и спонсор.

Състезателният му автомобил е базиран на BMW E36 с 2.8 литров турбо двигател с мощност около 500 конски сили.

Наскоро дрифт уменията си Георги Казаков показа пред румънска публика карайки на атрактивното трасе минаващо пред Парламента в Румъния. Сега на поредното европейско състезание той отново ще пътува на север. Там в края на седмицата той отново ще застане на старта готов да се докаже.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.