Георги Иванов-носител на купата на България за младежи за 2018г.

В зала „Строител” в Пловдив се проведе Държавното лично-отборно първенство за Купа България по спортна гимнастика за мъже, жени, младежи, юноши и девойки старша възраст. Състезанието беше открито от заместник кмета на града. Почетни гости бяха Йордан Йовчев, председателя на БФГ Красимир Дунев и районни кметове на Пловдив. СК ”Торнадо” участва с Георги Иванов и Исмет Исметов при младежите. Ивелин Иванов представи търговищият отбор при мъжете. Всички те са възпитаници на ЦПЛР-ОДК.

Рекламно съдържание

Поради все още продължаващият ремонт на тренировъчният център, треньорите на клуба Борислав Илиев, Йордан Савов и Снежана Стоянова, не очакваха добро класиране.

Подготвящият се в София с националният отбор Георги Иванов, безапелационно грабна купата на България за 2018г., връчена му лично от Йордан Йовчев и в шампионата на уреди спечели медали на всички уреди – три златни /земя, прескок и успоредка/, сребърен на висилка и два бронзови на кон с гривни и халки.

Пред NRG News треньорите на клуба изразиха своето изключително задоволство от мъжеството на Исмет Исметов и Ивелин Иванов:

„Те без да имат подготовка на уреди се раздадоха на състезанието, и се представиха повече от отлично!“

Исмет Исметов е седми в многобоя и спечели бронзов медал на висилка! Ивелин Иванов е в призовата осмица на прескок и успоредка при мъжете.

С това представяне на момчетата, Йордан Йовчев на шега каза, че „На Вас зала не Ви трябва, вие си го знаете!”

– разказаха още от щаба на СК „Торнадо“.

Предстоят още много състезания с по-малките гимнастици. Първото от които е на 31.03. във Варна – първи етап на Държавното първенство.

Треньори, родители и най-вече гимнастиците с нетърпение очакват края на ремонта на УТЦ, за да могат да докажат силата на търговищката гимнастика!

Гимнастикът Георги Иванов от Търговище е носител на Купата на България
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.