Поздравителният адрес от президента на Република България Румен Радев скара Областното и общински ръководства на БСП и Общинска администрация Търговище.

От БСП разпространиха декларация, в която изказват възмущене, че поздравителнят адрес на президента Радев, не е изчетен по време на церемонията по вдигане на знамената, докато от Общинска администрация отвръщат, че той е получен близо час след началото на ритуала.

Рекламно съдържание

Публикуваме без редакторска намеса позициите на двете страни:

Позиция на Областното и общинско ръководства на БСП – Търговище, групата общински съветници от БСП:

Декларация

Областното и общинско ръководства на БСП – Търговище, групата общински съветници от БСП изказваме недоволството си от факта, че официално изпратения от президента на Република България – Румен Радев поздравителен адрес до гражданите на нашата община по повод Деня на Търговище не бе обявен при ритуала за издигане знамената, състоял се в 9:30ч. на 14 май. 18 г.

Президентът на България не представлява отделна политическа партия. Той е държавен глава и символизира единството на нацията.

Възмутително е, че поздравителният адрес от президента беше скрит от гражданите и прочетен само на тържественото заседание на Общински съвет Търговище.

Позиция на Община Търговище:

Позиция на Община Търговище: Политическите манипулации няма да попречат на празничното настроение и обновлението на Търговище

По повод декларация на Областното и Общински ръководства на БСП – Търговище, публикувана в местен новинарски сайт, в която се изразява „недоволство” и „възмущение”, че поздравителният адрес на президента на Република България г-н Румен Радев е „скрит от гражданите” и прочетен само на тържественото заседание на Общинския съвет, Община Търговище заявява:

Уважаеми членове на ръководството на БСП, грозно и недопустимо е опорочаването на празника на Търговище с политически манипулации, създаването на измислен скандал, с който вероятно целите да подмените дневния ред на празничния ден, обновяването на града и общината.

Политическата култура изисква първо да се установи истината, а разпространяването на лъжи и манипулации показват стил, какъвто ние, в ръководството на Община Търговище, не приемаме и не използваме.

Поздравителният адрес на президента е получен в Община Търговище днес, 14 май, в 10,30 часа с редовната дневна поща и незабавно е внесен на тържественото заседание на Общинския съвет, където беше прочетен.

Не бихме могли да запознаем гражданите на Търговище с поздравлението на г-н Радев по време на тържествения ритуал, който се проведе в 9,30 часа на площад „Свобода”, тъй като е нямало как да знаем, че има такъв адрес.

Изказваме дълбоко огорчение от действията на партийни членове, които създават измислен скандал. Няма да влизаме в коментари кой и защото го инспирира.

Ръководството на Община Търговище вече трета година налага стил на диалогичност и взаимно зачитане на всички мнения и гледни точки. Не допускаме политиканстване, а работим в интерес на всички граждани, което е видимо дори от предубеденото политическо око и вероятно дразни някого.

Ние ще продължим да работим по начина и със стила, които считаме за верни и нормални.

Извиняваме се на всички граждани за опита за опорочаване на празника на Търговище и замесването на президента г-н Румен Радев, на когото благодарим за поздравленията от името на всички граждани. Убедени сме, че политическите манипулации няма да попречат на празничното настроение и обновление на Търговище.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.