Възрастна жена от Търговище загина при пожар в жилищна сграда

На 20.01.2018 г. около 15,35 ч в РУ-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в жилищен блок на ул. „Кюстенджа“ в гр. Търговище, вследствие на който 68-годишна жена е починала. 73-годишният й съпруг е настанен в МБАЛ-Търговише за лечение с опасност за живота му. Вероятната причина за възникване на инцидента е неправилно боравене с електрическа готварска печка. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Рекламно съдържание

Няколко часа по-рано на 20.01.2018 г. около 10,55 в с. Острец, община Търговище, е възникнал пожар в работилница – собственост на 61-годишен мъж. В резултат са унищожени и повредени домакинско имущество и дървен материал за огрев. Вероятната причина за възникване на пожара е разпалване на изхвърлена в близост до лесно запалими вещи жарава от печка.

През зимния период пожарите са често явление и за това говори още една спраква от бюлетина на МВР и Пожарна безопасност.

За горепосочения период от време служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за възникнал пожар в пластмасов контейнер за отпадъци на ул. „Антим Първи“ в гр. Търговище. В резултат на инцидента контейнерът е унищожен. Погасен без преки материални загуби е и възникнал пожар в коминно тяло на къща на ул. „Полк. Карганов“ в гр. Търговище, причинен от неправилно ползване на отоплителен уред.

Възрастна жена загина след пожар, мъжът й е в болница с опасност за живота
3.5 (70%) 4 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.