„Восъчни фантазии” е името на годишната изложба на Клуб „Батик”

Клуб „Батик“ към Младежки дом – Търговище, с ръководител Славка Георгиеваq откри годишна изложба, наречена „Восъчни фантазии”. Експозицията можете да разгледате във фоайето на Младежки дом. Тя включва над 60 творби, създадени в техника батик /източна индонезийска техника на рисуване върху текстил/, създадени през сезон 2015/2016г.

Рекламно съдържание

Ръководителят на клуба Славка Георгиева сподели с присъстващите радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон и удовлетворението си от задълбочената им работа в ателието и от участието им в „Изложение Търговище“, където клубът има ежегодно шатра. Припомнени бяха добрите взаимоотношения с посолството на Индонезия в България.

Много нови успехи, упоритост и вдъхновение пожела на Клуб „Батик“ директорът на Младежки дом-Търговище Даниела Марчева. Тя поздрави децата и младежите от клуба, както и техният ръководител Славка Георгиева, за добрата работа и постигнатите награди през сезона.

След това бяха раздадени наградите, спечелени от възпитаниците на Клуб „Батик“ от национални и международни конкурси, през този творчески сезон.
Йорданка Петрова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Йоанна Динева право на едномесечно безплатно посещение в клуба.

Останалите деца получиха грамоти за активно участие в презентиране на детското изкуство по време на 239 Пролетен панаир; за приятелство и принос в обучението ма малките; за старание и прецизност в усвояване на техниката батик. Димана Стойчева и Клио Хари Глеридис получиха грамота за принос към творческото израстване на Клуб ,,Батик „.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.