Патриотичен клуб „Възраждане“ гр.Търговище ще участва в мащабна възстановка на 3 март

И тази година с мащабна възстановка-спектакъл ще бъде отбелязан 3-ти март – Национален празник на Република България във Велики Преслав. Събитията там ще започнат един ден по-рано. На 2 март от 18:30 ще се проведе тържествена заря-проверка.

Рекламно съдържание

На 3-ти март в 9:30 часа ще бъде отворена музейна експозиция на открито, заедно с военно-полева кухня и съгревателен кът. В 10:00 е началото на упокойната молитва, а в 11 часа ще бъдат поднесени цвятя и венци на паметника на падналите преславяни в битка за Свободата.

В 12:00 градски духов оркестър „Михаил Биков“ гр.Шумен ще представи празничен концерт, а в 13:00 ще бъде изпълнена церемонията по вдигане на националния флаг.

Кулминацията на събитията е в 13:30 часа. За тогава е определено началото на възстановката-спектакъл „140 години от Освобождението на Велики Преслав“. В нея участие ще вземе и Патриотичен клуб „Възраждане“ гр.Търговище. Тази година реконструкторите от Търговище честват своя 10 годишен юбилей като клуб.

Възстановката в Преслав ще представи и епизоди от Освобождението на Ески Джумая.

Празничната програма приключа с безплатна прожекция на филма „Възвишение“ в 16:00 часа в кино-залата на местното читалище „Развитие-1874“.

Повече информация за празника във Велики Преслав на 3 юни може да научите от събитието във Facebook от ТУК. Или като харесате страницата „140 години от Освобождението на Велики Преслав„.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.