Коалиция „Обединени патриоти“ спазиха обещанието си:

Водачът на листата  Търговище: Георги Дракалиев: Няма да допуснем автобуси от Турция, затваряме границата

Обединените патриоти изпълниха заканата си и вчера почти едновременно блокираха трите гранични контролно-пропусквателни пункта с Р. Турция.

Рекламно съдържание

Акцията имаше за цел да спре изборният туризъм, организиран и насочван от турската държава. Група от 150 души, водена от Георги Дракалиев – член на централното ръководство на ВМРО и водач на листата на патриотите в област Търговище – блокира пътя на ГКПП „Малко Търново“. Най-отпред бе разпънат огромен транспарант, на който пишеше „Браним България, браним Европа!“

Блокадата бе планирана за 10.00 часа, но заради неколкократни полицейски проверки по пътя началото малко се забави. Недоволните граждани твърдяха, че нарочно са спирани, за да се забави блокадата. На някои от тях полицията състави предупредителни протоколи. От Бургас на пункта при Малко Търново пристигнаха 3 автобуса и десетки автомобили.

В продължение на час и половина полицията настояваше пътят да бъде освободен. След като това не бе изпълнено, около 12.00 часа служителите на реда се опитаха да изблъскат протестиращите от едното платно. Те получиха сериозен отпор от протестиращите. До наранявания обаче не се стигна. Блокадата продължи, като през пункта преминаваха само леки коли в посока към Турция и към България.

В крайна сметка, чрез използване на сила, протестиращите бяха изблъскани от пътя, а на много от тях бяха съставени актове за неправилно пресичане и паркиране на пътя, както и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Малко след като блокадата бе вдигната, започнаха да минават и автобуси откъм Турция. Първият от тях, двуетажен автобус на известна фирма, водеше 80 души за Айтос.

Въпреки полицейската намеса, която осигури безпрепятствено преминаване на автобусите с избиратели на Ердоган, патриотите от НФСБ, АТАКА и ВМРО нямат намерение да се отказват и обмислят следващите си стъпки.

Пресцентър „Обединени патриоти“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.