Виртуална разходка из старо Търговище ще представят от библиотеката в града

Виртуална разходка из старо Търговище ще ни поведат от местната библиотека „Петър Стъпов“. Събитието е част от инициативите на институцията в рамките на „12-та Национална библиотечна седмица“. Тя ще се случи под надслов „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие“ 9-12 май 2017 година.

Рекламно съдържание

В периода 9-12 май в Промишлената панаирна зала на Изложение 2017 ще бъде представено слайдшоу от старинни снимки на града. Така гостите на панаира ще могат да осъществяват своята виртуална разходка в миналото на Търговище.

Дрон кадри от пролетта в Търговище (ВИДЕО & СНИМКИ)

На 9 май в 17:30 ще бъде открита изложба колекция от редки и ценни книги, които са притежание на библиотеката. По-рано през деня в 14:00 часа ще се състои дискусионно студио даващо отговори на казуса „Кога ще ги стигнем европейците“.

На 10 май от 16:30 са предвидени краеведски четения, които ще представят художествените произведения на автори от Търговищкия край, създадени през 2016 година. Ден по-късно в същия час ще бъдат презентирани и научни публикации свързани с родния край.

Разходете се в съвременно Търговище с 360 градуса панорами от въздуха

12 май е обявен за Ден на самоуправлението, в който ученици ще заемат местата на служителите в библиотеката „Петър Стъпов“. Под тяхно командване ще се проведе театралната работилница „Театърът – сцена на живота“ при II СУ „Проф. Никола Маринов“ от 16 часа.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.