Валери Симеонов заменя Светлин Бонев на поста „Областен управител“ на Търговище

Областният управител на Търговище Светлин Бонев беше освободен от Служебния кабинет на Огнян Герджиков. Същата е и съдбата на още 13 губернатори в страната. Решението беше взето на заседание на МС. Областната администрация в Търговище ще оглави Валери Симеонов.

Рекламно съдържание

Основния довод на служебното правителство за отстраняването на губернаторите е липсата на доверие, че ще успеят да организират и проведат честни и прозрачни избори.

Огнян Герджиков е служебният премиер на кабинета съставен от Румен Радев

Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и за реваншизъм

– каза на пресконференция Владислав Горанов от ГЕРБ и министър на финансите в кабинета „Борисов 2“ във връзка със смяната на областни управители от служебното правителство, цитиран от НОВА.

Светлин Бонев отличи служител на пожарната

Валери Симеонов ще оглави Областната управа в Търговище.

Той има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Икономист е по промишлеността от ВИНС – Варна.

Симеонов ще встъпи официално в длъжност на 9 февруари с церемония по символично предаване на властта. Тя е с начало 10:30 часа. 15 минути по-късно в 10:45 досегашният областен управител Светлин Бонев ще проведе пресконференция.

Рокади са извършени в областите Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София – област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Велико Търново.София град.

Валери Симеонов е новият областен управител на Търговище
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.