Злато, сребро и бронз за състезателите от БК „Омуртаг“ от Републиканските първенства през месец март

Със сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите от Боксов клуб „Омуртаг“ от Първия кръг на Държавното лично отборно първенство за Купа България младежи, съобщиха от сайта на Общинска администрация – Омуртаг.

Рекламно съдържание

Състезанието се проведе от 08.03. до 12.03.2016 година в град Пловдив. В него участваха трима състезатели от местния клуб. Ниязи Алиев в категория до 49 кг. се класира на второ място отстранявайки съперниците си от Кърджали, Ямбол и Плевен.

Серкан Сеидов се класира на трето място срещу опонента си от Варна. Третият участник – Танер Исмаилов, нe успява да се класира и губи 2:1 съдийски гласа от съперника си от столичния клуб „Кико София“.

С поредния златен медал бе отличена фаворитката на клуба Мелис Йонузова от Държавното лично отборно първенство Втори кръг за Купа България жени и девойки. То се проведе в град Русе от 15 до 19.03.2016 г.

Йонузова е най-добрият състезател на клуба за 2015 година. Успехите и продължават и през настоящата. Десетокласничката е включена в състава на Националния отбор по бокс. През изминалата година Мелис е класирана на III-то място в Международния турнир по бокс за жени „Балкан“ на купа Балкан.

През 2016 г. предстои тя да участва в Европейско първенство по бокс в Унгария, съобщава треньорът Фикрет Ереджебов.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.