Шест първи награди за школата за Модерен балет “ВЕГА”-Търговище седмица преди годишния им концерт

Шест първи и една втора награда донесе на Търговище Балет ВЕГА от шестото поредно издание на международния детско-юношески фестивал “Свят, изкуство и море“. Почти всички възпитаници на балета взеха участие в конкурса, който се проведе от 9 до 15 юни в курортния комплекс „Златни Пясъци“.

Рекламно съдържание

Участниците от търговищкия състав разделени в четири възрастови групи се състезаваха в категориите съвременни и характерни танци в конкуренция със състави от Русия, Украйна, Словения, България и други държави, като отново завоюваха челните места при колективите и звание Лауреат – първа степен.шест първи награди за балет вега от златни пясъци

Златен медал и звание Лауреат-първа степен получи и Лина Детелинова за соловото изпълнение на испански танц.

Танцьорите на Марианна Савова се отличиха с оригинална хореография, завиден синхрон, красиви костюми, техника на изпълнение и артистичност.

Вега получи и голямото признание на организаторите за цялостното си представяне в конкурсната програма. Директора на Фестивала г-жа Олга Чакърова връчи благодарствено писмо от името на международното жури и Управителния съвет на Сдружение „Свят, изкуство и море“ – България, адресирано лично до Кмета на Община Търговище.

„Уважаеми д-р Дарин Димитров, този колектив може и трябва да представя България пред целия свят, благодарение на професионализма, любовта към изкуството на което са се посветили, и на всеотдайната работа на техния ръководител г-жа Марианна Савова“

– се казва в благодарственото писмо.

балет вега с шест първи места от конкурс край моретоЗаслужените награди за отличното представяне на децата на Търговище идват в навечерието на традиционния годишен концерт на Балет ВЕГА, който ще се състои на 21 юни в залата на Младежкия Дом от 18,30 часа.

Шест първи места за Балет ВЕГА преди Големия им концерт в Търговище
5 (100%) 3 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here