“ВЕГА” безупречни в Горна Оряховица. Грабнаха Гран При в знаков ден.

В Международния ден на танца – 29 април, Балет “Вега”, с ръководител Марианна Савова, се завърна с много награди и с Гран При от Национален конкурс “Танцова въртележка” – Горна Оряховица. Организатор на танцовия форум беше Читалище “Напредък” 1869 – Горна Оряховица.

Рекламно съдържание

Журито бе тричленно, оценка на представянето на съставите даваха преподавателите по балет д-р Желка Табакова, д-р Бонка Матова и Марин Удварев.

награди балет вега горна оряховица

 

Момичетата от “ВЕГА” спечелиха първо място при характерните танци и Специалната награда за изпълнение при съвременните танци – IV върастова група. Художественият ръководител на “ВЕГА” Марианна Савова получи “Грамота за отлична работа с деца и младежи в областта на танцовото изкуство” от организаторите на конкурса. Тя бе отличена и със Специалната награда на журито и приз за авторство за танца “Орисия”.

Голямото отличие на “Танцова въртележка” – Гран При, съставът от Търговище получи за цялостното си представяне. Конкурсът в Горна Оряховица се проведе в два дни, като балет “ВЕГА” взе участие при най-големите.

източник: ЦМДИ-Търговище

 

Балет “ВЕГА” с Гран При в Международния ден на танца
5 (100%) 3 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.