Балет „ВЕГА“ спечели квота за участие във фестивал извън България. Осигурено е безплатното пребиване на 15 от участниците.

С Гран При, само първи места и много престижни награди се завърна балет „ВЕГА”-Търговище от ХХIII Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се проведе в КК Албена от 16 до 22.06.2018 година.

Рекламно съдържание

През последните години се превърна в практика в края на творческия сезон „ВЕГА“ да премери сили в международни конкурси и фестивали. За голяма радост стана традиция те да носят на Търговище и големите награди от подобни форуми.

„Само ще спомена полезността от този род участия, чрез които децата занимаващи се с изкуство, се мотивират, получават признание, трупат опит и самочувствие от досега с по-големи сцени, участват в мастър класове, учат се от по-големите, наблюдават работата и постиженията на други състави, забавляват се, срещат нови приятелства.“

– бе оценката на худ. ръководител на балета Марианна Савова за участието им в такива форуми.

Щастливи сме, че в един усилен за нас творчески сезон, в който трябваше да попълваме основната си формация, всички възрастови групи се представиха отлично и заеха челните места.

– оцени изминаващия творчески сезон Савова.

Безкрайното удовлетворение за „ВЕГА“ е признанието и Специалната награда на организаторите да представят България в международни танцови форуми.

За достойното си представяне на „Утринна звезда” 2018, балет „ВЕГА” спечели квота за участие в международен фестивал в Р.Турция през август и безплатно пребиваване на 15 танцьора.

„Тази награда е особено ценна за нас, защото е завоювана с много труд и усилия, и сбъдва мечтата на поколения наши танцьори.“

Директорът на фестивала Кирил Костадинов връчи покана и ваучер за участие в Световен танцов шампионат. Той ще се проведе това лято в СОК Камчия. Голямата награда Гран При на фестивала в Албена пък осигурява безплатно пребиваване на 10 участника от балетния колектив в следващото издание на МФИ „Утринна звезда”-Албена. Той ще се проведе през 2019-та година.

„След тези успехи, с радост ще представим новата си продукция и на търговищка сцена. Каним всички приятели на годишния концерт на „ВЕГА”, който ще се състои на 28.06.2018г. от 18.30ч. в концертната зала на Младежкия дом! ”

– отправи покана Марианна Савова за предстоящия концерт с годишната продукция на „ВЕГА“.

афиш годишен концерт вега

Балет „Вега“ избран да представя България на международен фестивал
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.