Представиха изложбата посветена на 45 годишнината на Балетна формация-Търговище

Тази вечер в 18:00 във фоайето на Младежки дом Търговище беше представена изложбата отбелязваща 45 години от началото на Балетна формация-Търговище.

Рекламно съдържание

Изложба от колажи със снимки пресъздаваше 45 години време назад от днес. Стотиците кадри са запечатани мигове от съществуването на Балетна формация-Търговище. Събитието уважиха ръководители на културни институции и много от бившите и настоящи балерини.

Освен изложените снимки те видяха и две картини на художника роден в Търговище – Иван Маджаров, както и реквизити и награди от почти половин вековната история на Балетна формация-Търговище.

Изключително приятна гледка бяха хората, които се откриваха на снимките и съпреживяваха миговете от сцената отново и отново.

Кулминацията на честванията ще бъде утре вечер (28.04), когато в препълнената зала на Драматичен театър Търговище, балетът ще представи собствена продукция. Участие в събитието ще вземат актрисата Елена Петрова, изпълнителите Наталия Тенева, Яница Стаменова, Рая Христова, Иван Гайданов и Елеонора Димитрова.

Началото на спектакъла е в 19:00, а поканите свършиха за отрицателно време. Концертът е озаглавен „Душата ми превърна в полет“ и е съобразен с Деня на балета – 29 април.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.